Случаят "Ани и Явор": Обвиниха Адриан Антонов в причиняване на смърт по непредпазливост

Деянието е извършено на пешеходна пътека

23.04.2024 | 11:14 Редактор: Тодор Петров
Случаят

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

Според обвинителния акт на 08.05.2023 г., около 00:17 ч., в София, при управление на лек автомобил по бул. "Сливница" с посока на движение от ул. "Мелник" към бул. "Константин Величков" и в района на кръстовището с ул. "Русе", Адриан Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С.

Той реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. Деянието е извършено на пешеходна пътека и от него е настъпила смърт на повече от едно лице, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

Предстои насрочване от Софийския градски съд на разпоредително заседание по делото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR