Общинският съветник Стефан Спасов е нападнат на столичен булевард

От МВР потвърдиха за случая

16.04.2024 | 13:48 Редактор: Беатрис Младжова
Общинският съветник Стефан Спасов е нападнат на столичен булевард

Общинският съветник Стефан Спасов беше нападнат докато правеше инспекция на текущия ремонт на пътното платно на столичния булевард "Патриарх Евтимий". Нападението срещу него беше извършено от живущ в района, съобщиха от "Спаси София".

Ситуацията се е случила в 9:30 часа в отсечката между ул. "6 септември" и ул. "Георги Раковски". Нападателят първоначално се е качил неправомерно на една от строителните машини, които са извършвали ремонт на пътното платно. Той е взел ключа на машината, докато е била в движение и така е застрашил живота и здравето на работниците и на преминаващите. В опит да се противопостави на неправомерната постъпка, Стефан Спасов беше нападнат и ударен в лицето. Той е получил леки наранявания и очилата му са били счупени.

"Абсолютно недопустимо и неприемливо е проявяване на каквато и да е агресия, още повече физическа, срещу когото и да е. Остро осъждаме нападането над общински служител", коментира Борис Бонев, лидер на партия "Спаси София".

"Ние уважаваме правото на всеки да протестира, включително "Спаси София" многократно е изразявала своето мнение с протести, но никога не сме си позволявали да проявяваме агресия срещу когото и да е. Нападателят трябва да понесе своята отговорност", допълни той. 

Стефан Спасов е подал сигнал до компетентните органи и се очаква те да предприемат необходимите действия. 

"Аз като общински съветник към избран да защитавам интересите на софиянци. В момента една група от граждани застават срещу намеренията на Общината да извърши един планов ремонт. Изключително ми е неприятно, че днес трябваше да сте стига до подобни ескалации, които за мен показват единствено липсата на аргументи на протестиращите", завърши Стефан Спасов. 

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа