ДАНС претърси дома на шефа на Агенция "Митници" - какво откри?

По непотвърдена информация акцията е заради контрабанда

03.04.2024 | 15:23 Редактор: Деси Николова

В акция по неотложност ДАНС и Антикорупционната комисия претърсиха Агенция "Митници" и дома на шефа ѝ Петя Банкова. Операцията се провежда в цялата страна. По непотвърдена информация акцията е заради контрабанда. Самата Банкова, която е бивш служител на контраразунаването, заяви, че се е борила срещу контрабандата.

"Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм реши, че ще ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема, когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което аз казах, че няма да им изпълнявам техни поръчки и напуснах. Напуснала съм официално ДАНС", посочи директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова.

"Банкова е бивш служител на ДАНС, която има лоши служебни взаимоотношения с Тончев, още като служител на ДАНС и поради това е спряла да е служител на ДАНС. Също така се извършват претърсвания и изземване на нейния заместник Маринов, който също е бивш служител на ДАНС. В дома на Банкова не беше намерено нищо, бяха иззети лични записки и иззеха договорът ѝ за потребителски кредит", разказа адвокатът на Банкова - Аделина Натина.

Официална информация от държавните власти за това какво точно се случва, все още няма.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: БГНЕС