Съдят трима мъже, пребили жените си в София, едната е бременна

Трите деяния са извършени в условията на домашно насилие

03.04.2024 | 11:13 Редактор: Вяра Димова
Съдят трима мъже, пребили жените си в София, едната е бременна

За един ден в Софийската районна прокуратура са привлечени към наказателна отговорност трима мъже, нанесли телесни повреди на жени в условията на домашно насилие.

На 30 март в жилище в ж.к. "Овча купел" в София обвиняемият М.А. ударил в лицето С.Я. и ѝ причинил лека телесна повреда, изразяваща се в травматично увреждане, реализирало медико-биологичния признак "болка и страдание".

На 1 април в ж.к. "Студентски град" в София обвиняемият И.Ц. ударил бременна жена, с която живее на семейни начала. Вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда.

На 1 април, около 21:00 ч., в апартамент в ж.к. "Младост" в София обвиняемият В.Б. удрял с ръце по главата и тялото и ритнал жената, с която живее на семейни начала. Вследствие на ударите ѝ причинил лека телесна повреда.

Трите деяния са извършени в условията на домашно насилие. Образувани са три досъдебни производства за престъпления, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода". С постановления на наблюдаващите прокурори М.А., И.Ц. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени искания за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)