Уволняват пияния фелдшер от Дома в Драганово, разследват злоупотреби със средства

Към момента служителят все още е на работа

03.04.2024 | 09:37 Редактор: Искра Ангелова
Уволняват пияния фелдшер от Дома в Драганово, разследват злоупотреби със средства

Фелдшерът от Дома за хора с умствена изостаналост в горнооряховското село Драганово, който беше заловен на работа с 1,7 промила алкохол в кръвта, ще бъде дисциплинарно уволнен. Това заяви директорът на институцията Анелия Димитрова.

Случаят стана известен, след като от Община Горна Оряховица оповестиха за внезапна проверка, която са извършили и нарушенията, които са констатирали. Директорът уточни, че към момента служителят все още е на работа, но скоро това ще се промени.

"Във връзка с проверката, щом има казус, фелдшерът ще бъде уволнен дисциплинарно. Към момента има медицински сестри, които докато назначим медицинско лице, ще се грижат за потребителите, както го правят и сега", обясни Анелия Димитрова, като е категорична, че служителите си вършат добре работата.

Тя допълни, че следва стъпките на закона след извършения внезапен контрол.

"В годините съм говорила много във връзка с това, което се случва в дома. Пропуски е имало. Това, което съм констатирала, че ме притеснява, съответно съм информирала ръководството на Общината. Благодаря на общината, че направи проверка. Това, което е констатирано, трябва да бъде коригирано", коментира още директорът.

Директорът на Отдел "Хуманитарни дейности" в местната администрация - Миглена Папазова, разказа, че при внезапната проверка са установили още, че потребителите не са били тормозени, но хигиенните условия в институцията са били много лоши, информира "Фокус".

От община Горна Оряховица заявиха, че ще разследват дали има злоупотреби със средствата на хората от Дома, за които има съмнения, че не са разходвани правилно. По закон те трябва да се управляват от орган по настойничеството с председател секретарят на Община Горна Оряховица и членове - служителите в Дома.