Нова експертиза ще доказва как е убита Евгения и истина ли са твърденията на Орлин

Следващото заседание по делото ще бъде на 14 май

02.04.2024 | 13:20 Редактор: Деси Николова

Делото за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар, тръгна на втора инстанция. Преди 6 месеца градските магистрати признаха за виновни и осъдиха на доживотен затвор 38-годишния съпруг на Евгения - Орлин Владимиров и 62-годишния му баща Пламен.

Днес Софийският апелативен съд постанови да се направи допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която да установи механизма на убийството на Евгения и причините за нейната смърт. Идеята е да се установи дали твърденията, които направи Орлин Владимиров, че съпругата му се е ударила на шкаф в семейното им жилище, са верни и именно те са довели до смъртта на младата жена.

Съдът обаче не се съгласи с искането на защитата на обвиняемите да бъде направен повторен оглед на семейното жилище, както и да бъде направено психолого-психиатрична експертиза на съпруга на Евгения - Орлин. 

Пред медиите защитата на обвиняемите не пожела да говори. Говори само почерненото семейство.

"Не стига голямата болка, която е причинена, а отгоре на всичко и тормоз в съдебната зала от страна на адвокатите на убиеца и баща му. Четирима ги защитават. С тези кървави пари се купуват на децата шоколади. Нормално ли е това", пита майката на Евгения - Капка Чобанова.

"Новата съдебна експертиза ще използва всички данни, които са събрани в делото - аутопсията, резултата от аутопсията и дали твърдяното от Орлин Владимиров е вярно, че смъртта е настъпила след удар в шкаф", каза адвокатът Ивайло Найденов.

Следващото заседание по делото на втора инстанция ще се проведе на 14 май.

Снимка: БГНЕС