СДВР респектира мигрантите със спецакция, задържани са шестима души

Полицаи са влезли в бежанските центрове в "Овча купел", "Военна рампа" и "Враждебна"

29.03.2024 | 11:25 Редактор: Тодор Петров
СДВР респектира мигрантите със спецакция, задържани са шестима души

СДВР проведе превантивна спецоперация на територията на столицата. Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния.

В специализираната полицейска операция се включиха служители на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“, „Миграция“ и сектор „Кобра“ в СДВР. Действията бяха реализирани вчера на територията на центрове за настаняване към Държавната агенция за бежанците в кварталите „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“. 

Извършени са проверки за наличие на забранени предмети, наркотични вещества, както и с оглед установяване на граждани, обявени за общодържавно издирване, без документи за самоличност и пребиваващи неправомерно в помещенията. Съвместно от служители на ДАБ и СДВР е осъществен контрол за спазване на установения час за прибиране в центровете.

Отношение по административен ред е взето спрямо около 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. Шестима чужденци са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния. Превантивните действия на СДВР ще бъдат извършвани регулярно в столицата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR