МВР залови двама 50-годишни мъже с близо 70 кг марихуана в камиона

Задържани са за срок от 24 часа, назначена е физикохимична експертиза

20.03.2024 | 16:39 Редактор: Деси Николова
МВР залови двама 50-годишни мъже с близо 70 кг марихуана в камиона

На 19 март 2024 г., на автомагистрала "Тракия" в района на област Стара Загора, след получена информация от ГДБОП, полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора спрели за проверка тежкотоварен камион с влекач, българска регистрация, управляван от 52-годишен водач. В колата пътувал и друг мъж, на 51 г.

При извършено претърсване в тайник в кабината на камиона били намерени и иззети 66 вакуумирани пакета, съдържащи зелена суха тревиста маса, която при първоначалния наркотест е реагирала на марихуана, като общото тегло е близо 70 килограма. Товарният камион е пътувал от гр. София в посока към гр. Бургас. В него не е била превозвана друга стока. 52-годишният водач и неговият спътник са задържани за срок от 24 часа.

Окръжната прокуратура в Стара Загора ще повдигне обвинение спрямо двамата, като те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които в съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Извършват се действия по разследването под надзора на Окръжната прокуратура - разпити на свидетели, назначена е физикохимична експертиза и др.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR