Задържаха 59-годишния шофьор, убил Янита при челен удар на пътя Бургас - Средец

Техническа неизправност е версията за катастрофата

13.03.2024 | 14:16 Редактор: Искра Ангелова
Задържаха 59-годишния шофьор, убил Янита при челен удар на пътя Бургас - Средец

Шофьорът, който причини челен удар по пътя Бургас-Средец на 9 март и уби 33-годишната Янита Пепелянкова, е задържан. 59-годишният Атанас Андонов е с наложено прокурорско задържане за срок до 72 часа.

При челния удар пострадаха тежко двете деца на загиналата Янита на 5 и 8 г. и нейната майка, която е била зад волана. Техническа неизправност е версията за катастрофата, която поддържа водачът Атанас Андонов от самото начало.

Дали това действително е така ще стане ясно от автотехническата експертиза, която предстои да бъде назначена до дни. Наблюдаващият прокурор вече е назначил химически, токсохимически и съдебномедицински експертизи.

Разпитани са седем свидетели, но от полицията призоваха, ако има още очевидци на тежката катастрофа, да позвънят в полицията, пояснява "24 часа".

33-годишната Янита, която работела като психолог в училище в Айтос, загина на място. Тежко пострада по-малката ѝ дъщеричка, но лекари от УМБАЛ-Бургас успяха да я стабилизират и най-вероятно днес децата ще бъдат изписани.

Съпругът на Янита е полицай от ОДМВР Бургас. Съкрушеният от мъка мъж призова чрез медиите виновникът да получи справедливо наказание.