Разтърсваща трагедия: Децата на Янита, загинала в катастрофа, още не знаят за смъртта на мама

Момиченцата на 5 и 8 години са в болница

12.03.2024 | 13:11 Редактор: Искра Ангелова

33-годишната учителка от Айтос Янита загуби живота си при жестока катастрофа на пътя Бургас - Средец в събота. В автомобила са били и двете ѝ деца - момиченца на 5 и 8 години. Те са в болница с травми, но без опасност за живота. Мъжът ѝ, вместо рожден ден, организира погребение.

"На метри от разклона за Черни връх ги е връхлетял автомобил, като съпругата ми е починала на място. На малката ми дъщеря е причинена черепно-мозъчна травма, голямата ми дъщеря е с комоцио и множествени наранявания", сподели полицаят Иван Дошев - съпруг на Анита.

В деня на инцидента семейството се подготвяло да празнува рождения ден на малката дъщеря.

"На следващия ден със сълзи на очи трябваше да организирам погребението на съпругата ми. А след това с усмивка и с торта в ръце трябваше да вляза в болничната стая, където да отпразнуваме така дългоочаквания ден", разказа мъжът.

Двете момичета все още не знаят, че майка им вече я няма.

"Не знаят за момента, за мен по-важно е здравословното им състояние да се закрепи, а след това с помощта на психолози ще започнем да работим. Те не можеха без майка си. Майка им беше водещото колело в нашето семейство", каза още Иван Дошев.

Автотехническа експертиза трябва да установи дали виновникът за катастрофата е карал с превишена скорост. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

"Многократно преди инцидента е криволичел по пътното платно, като е навлизал в лентата за насрещно движение", посочи мъжът на загиналата Янита.

Вижте повече в репортажа.