На амфетамини зад волана: 73-годишен едва не уби мотоциклетист във Видин

Пострадалият е настанен видинската болница

05.03.2024 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
На амфетамини зад волана: 73-годишен едва не уби мотоциклетист във Видин

Пенсионер, качил се дрогиран на БМВ, предизвика катастрофа във Видин при която едва не загина млад мотоциклетист, съобщиха от ОДМВР - Видин.

В късния следобед в понеделник на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. "Цар Александър II" в областния град между лек автомобил "БМВ", шофиран от 73-годишен видинчанин и мотоциклет "Кавазаки", управляван от 34-годишен мъж от село Иново.

Мотоциклетистът е бил настанен със сериозни травми за лечение във видинската болница. При тестване с технически средства пробите му не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества.

Шофьорът на лекия автомобил също бил тестван. Дрегерът не е отчел наличие на алкохол, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване в ЦСМП. Задържан е бил с полицейска мярка за срок до 24 часа.

При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че водачът на леката кола предприел маневра "завиване в обратна посока" в нарушение на ясно видима хоризонтална надлъжна маркировка - двойна непрекъсната  осева линия, и отнел предимство на насрещно движещия се мотоциклетист. Мотоциклетът се е ударил в задната дясна част на колата, а водачът му паднал на асфалта.

Лекият автомобил е иззет по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR