Един и същ човек е стрелял по автобусите в Добрич? Сачмата е влязла през прозореца

Шофьорът, бил на смяна по тази линия във вторник, смята, че е използвана въздушна пушка

01.03.2024 | 18:53 Редактор: Вяра Димова

За втори път стреляха по автобус на градския транспорт в Добрич. Прокуратурата разследва опасния вандалски акт. Първото посегателство стана на 27 февруари вечерта в жилищния квартал "Строител", а вторият – вчера. Няма пострадали хора, въпреки че в първия автобус е имало пътници - сред тях и ученици.

Води се разследване и още няма официална информация нито с  какво, нито кой е стрелял по автобусите на общинското предприятие. Ресорният заместник-кмет Павел Павлов допуска, че авторът е един.

"При първата стрелба е разбито страничното стъкло на автобуса, при втората е улучена рамката на стъклото. Не мога въобще да си представя кой човек би направил подобно нещо, при положение, че има опасност да застраши живота и здравето на хората", заяви той.

Според шофьора, който е бил на смяна по тази линия във вторник, стрелбата е с въздушна пушка.

"Чух един изключително силен тътен или звук от някакво счупване, при което веднага реагирах и спрях. Установих на място, че някой е стрелял още в началото с въздушна пушка, при което сачмата е минала през самия прозорец", разказа Хинко Хинев.

Основното му притеснение било за пътниците в автобуса – деца на възраст между 12 и 14 години.

"Първо за тях се стряска човек и последно мисли за себе си. Успях да ги прехвърля към друг колега, който минаваше почти по същото време зад мен. Гледахме да не ги обременяваме с повече стрес, да не ги занимаваме с органите на реда и т.н.", обясни още Хинев.

За втория инцидент шофьорът разбрал, чак като се прибрал в депото. Това не са единствените сериозни вандалски набези върху обществения транспорт в Добрич. Миналата година бяха хвърляни камъни върху автобус и се установи, че извършителите са деца.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Facebook