Престъпление без наказание? Месец прокуратурата не знае за мъж в кома, повален от шофьор

След седмици в безсъзнание, потърпевшият умира в болница

26.02.2024 | 13:40 Редактор: Вяра Димова

Смърт след побой на пътя. Шокиращият случай е от 26 януари на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Златен рог" в София. На видеото, разпространено от СДВР, се вижда как мъж отива при друг шофьор, който е паркирал пикапа си на забранено място. Разменят си реплики и мъжът от пикапа събаря другия на земята с ритници и юмруци. И той изпада в безсъзнание.

Бил е в кома месец, а на 18 февруари е починал в болницата.

Не става ясно защо за тежкия и смъртоносен инцидент се разбира едва в петък, когато полицията разпространява кадрите от побоя и призова очевидци да се обадят на телефон 112.

Извършителят е бил задържан за 72 часа, а след това пуснат, съобщи един от наетите адвокати от семейството на починалия мъж. Без отговор остава въпросът защо на задържания не е повдигнато обвинение, както изисква процедурата за такъв престой зад решетките.

"Най-вероятно ще има повече такива случаи, тъй като съдебната система, прокуратурата, следствието са овладени от сили, които определят какво да се случва в тези държавни институции. След като става ясно, че нещата са се движили години наред, е нормално, когато някой има съответната възможност, да потърси помощ от такива сили", коментира адвокат Ивайло Юруков.