Съдят насилник по 9 обвинения: Биел системно жена си, горил я с цигара и счупил ребрата ѝ

Мъжът заключвал съпругата си против волята ѝ и я принуждавал да употребява наркотици

21.02.2024 | 16:37 Редактор: Толя Стоянова
Съдят насилник по 9 обвинения: Биел системно жена си, горил я с цигара и счупил ребрата ѝ

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 27-годишен мъж. Той е предаден на съд по девет обвинения. Първото е за това, че на 12 август 2023 г. в Лайпциг, Германия, е отвлякъл 23-годишна жена, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и с проявена особена жестокост.

Второто обвинение е за това, че на 14 август 2023 г. в Лайпциг противозаконно е лишил от свобода същата пострадала жена. Третото обвинение е за това, че за периода от 12 до 13 август 2023 г. в Лайпциг мъжът е принудил 23-годишната жена да признае, че му е изневерявала и да употреби против волята си прахообразно вещество, за което е казал, че е наркотик, както и да въвежда различни пароли в посочена от него онлайн платформа, като е употребил за това сила и заплашване.

Четвъртото обвинение е за това, че на 12 август 2023 г. е причинил на пострадалата жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на ребра, довели до трайно затрудняване на движенията за повече от 30 дни.

Петото и шестото обвинение са за това, че мъжът през периода от януари до март 2023 г. и от май до 13 август 2023 г., е причинил на пострадалата няколко пъти леки телесни повреди - кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, овални кожни дефекти по повърхността на гръдния кош, причинени от изгаряния със запалена цигара.

Седмото обвинение е за това, че през периода от март 2022 г. до 16 септември 2022 г. в Пловдив той е причинил на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядания по лицето и тялото с особена жестокост и по начин особено мъчителен за пострадалата.

Осмото обвинение е за това, че на 12 август 2023 в Лайпциг, се е заканил с убийство на пострадалата 23-годишна жена. Деветото обвинение е за това, че на 12 август 2023 г. в Лайпциг, Германия, е отнел златно синджирче с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие, всички вещи на стойност 604 лв. от владението на пострадалата 23-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои.

По делото е установено, че той и 23-годишната жена се запознали в Пловдив. Те заживели заедно. По-късно им се родило дете, а също така и сключили брак. Двамата заминали за Германия.

Снимка: Pixabay