"Няма да останеш жива, ако не ми дадеш пари" - задържаха софиянец за домашно насилие

Прокуратурата ще иска най-тежката мярка

20.02.2024 | 12:32 Редактор: Толя Стоянова

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 57-годишен мъж, който се заканил с убийство на съпругата си и ѝ нанесъл телесни повреди при условия на престъпление с две деяния.

На 09 февруари около 02:30 ч. в жилище в ж.к. "Хаджи Димитър" в гр. София обвиняемият В.Т. стиснал ръката на съпругата си, вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. Обвиняемият се заканил и с убийство на жената, като ѝ казал: "Няма да останеш жива до сутринта, ако не ми дадеш пари".

На 18 февруари около 13:00 часа в гореспоменатото жилище В.Т. удрял с юмрук в гърба съпругата си, вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. Деянията са извършени в условията на домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство.

Предвид възможността В.Т. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд спрямо обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Pixabay