21-годишен скиор загина край писта над Чепеларе

Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа

07.02.2024 | 10:49 Редактор: Толя Стоянова
21-годишен скиор загина край писта над Чепеларе

21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на Мечи чал край Чепеларе.

Марио Симеонов е от Костинброд и е бил със семейството си и голяма компания от приятели на почивка в Чепеларе. Той е бил много добър скиор и е обичал да кара извън пистите, споделиха запознати. Вчера излязъл да кара на Мечи чал. Не се е прибрал и близките му започнали да го търсят. Обаждат се и на тел. 112.

Започва издирване с планински спасители и полицаи, а междувременно близките пускат и постове в социалните мрежи за това, че е изчезнал, като посочват че телефонът на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното спускане, малко след 16:00 часа вчера. Около 22:00 часа младежът е открит издъхнал до дърво извън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал. Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа.

Не е имал жизнени показатели, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е успял да овладее ските, и е изхвърчал от писта за напреднали, където се е блъснал в дървото. По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Тялото е приведено за аутопсия.

"Водим досъдебно производство за смъртта на скиор, за който са подали сигнал група младежи, че не се е присъединил към тях. След като е издирен, е установено е, че е напуснал пистата и до едно дърво е намерен мъртъв. Извършват се огледи и снощи, и сега, и първоначални действия по разследването. Предстои да се извърши аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта. Ще се разпитват свидетели и ще бъдат назначени експертизи за установяване на фактическата обстановка, довела до трагичния инцидент", каза окръжният прокурор на Смолян Недко Симов, цитиран от "24 часа".

Снимка: БГНЕС