Четирима българи са задържани в Испания за незаконен трафик на автомобили

Полицията е иззела над 20 коли

05.02.2024 | 16:46 Редактор: Толя Стоянова
Четирима българи са задържани в Испания за незаконен трафик на автомобили

ГДНП взе активно участие в разследване на испанската полиция за неутрализиране на канал за крадени автомобили. Седемчленна група, сред която и четирима български граждани, са задържани в Испания след проведено разследване за незаконен трафик на автомобили. Действията на иберийските власти са предприети след поредица от операции, извършени у нас от служители на ГДНП за противозаконно отнети автомобили, проведени в периода май - октомври миналата година в няколко области на страната.

В рамките на разследването българските криминалисти започнали да работят и по изясняване на случаи за противозаконно отнети нови автомобили. Според първоначалните данни тези коли били противозаконно отнемани на територията на столицата и регистрирани след промяна на фабричните им номера.

В хода на действията си служителите на ГДНП са задържали над 20 такива автомобила. За други била придобита информация, че са били с променени данни и изнесени в Испания, за което своевременно са информирани властите в Мадрид. В резултат на активния оперативен обмен и предприета на територията на Кралство Испания операция, през януари тази година са осъществени арестите на седемте участници в престъпната група. Открити са 10 автомобила, като по предварителни данни са оценени на около 350 000 евро.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)