Пиян и дрогиран е бил шофьорът, отнесъл кола на светофар в София

55-годишен е водачът, предизвикал катастрофата

04.02.2024 | 11:15 Редактор: Толя Стоянова

Пореден тежък пътен инцидент в столицата и за пореден път е причинен от причината е пиян и дрогиран шофьор. Резултатът - мъж е в болница с опасност за живота.

Сигналът за тежкия пътен инцидент в района на кръстовището на булевардите "Александър Малинов" и "Андрей Сахаров" е подаден малко преди 4 часа сутринта, съобщиха от МВР.

По първоначални данни лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 55-годишен е блъснал в задната част на изчакващ зелен светофар лек автомобил "Рено Модус" с 47-годишен водач. В резултат на удара е пострадал 47-годишният мъж, транспортиран е в болнично заведение с тежки травми, с опасност за живота. Установено е, че 55-годишният водач на "Рено"-то е шофирал след употреба на алкохол в кръвта и е дал положителна проба за употреба на наркотични вещества.

Само за изминалия ден 40 шофьори са седнали зад волана след употреба на алкохол. Данните на МВР показват още, че под въздействие на наркотични вещества са засечени да шофират девет водачи, двама са отказали изследване.

Вижте повече в репортажа на Надежда Ачева.

Снимка: Facebook/Катастрофи в София