Спецакция в Пловдив: Задържаха дилъри и огромно количество дрога

Арестувани са трима души

29.01.2024 | 17:21 Редактор: Искра Ангелова
Спецакция в Пловдив: Задържаха дилъри и огромно количество дрога

Операция за противодействие на трафика на наркотични вещества е проведена на 26 януари т.г. на територията на община Пловдив от служители на ГДБОП и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

В рамките на операцията са задържани двама българи - на 66 и 36 години, и 52-годишен турски гражданин. Арестите са осъществени в района на "Северна промишлена зона" в Пловдив. При последвалите процесуални действия на автомобил, управляван от 66-годишния мъж, и в близост до превозното средство са открити 3 сака, пълни с общо 40 пакета, увити в тиксо.

Всеки от пакетите съдържал зелена тревиста маса, дала характерната индикация на марихуана при полевия наркотест. Общото количество на иззетата дрога е 22 кг.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. С прокурорско постановление на тримата задържани е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 а от НК  и им е взета мярка "задържане под стража до 72 часа". Предстои внасяне в съда на прокурорско искане за вземане на мярка "задържане под стража".

Снимка: Пресцентър на МВР