Камион на дървосекачи предизвика катастрофа след гонка с полицията

Шофьорът е с над 40 санкции за пътни нарушения

23.01.2024 | 16:06 Редактор: Толя Стоянова
Камион на дървосекачи предизвика катастрофа след гонка с полицията

Камион на дървосекачи се опитал да избяга от полицейска проверка и е предизвикал катастрофа на патрулен автомобил на изхода на град Стражица. Шофьорът е с над 40 санкции за пътни нарушения. Полицаите са с отрицателни проби за алкохол и наркотици. Случаят е сутринта и предизвика много коментари в социалните мрежи за изоставена катастрофирала полицейска патрулка на изхода на Стражица. 

Полицейският екип от Стражица е пътувал по сигнал за мъж в безпомощно състояние в село Бряговица. На изхода на Стражица патрулният автомобил изпреварва камион. Шофьорът на камиона рязко завил наляво и ударил полицейския автомобил в предната част. От удара патрулката се е забила в крайпътен знак, а камионът е продължил по горските пътища. 

Полицаите са догонили изоставения камион, в който са пътували двама мъже. 28-годишинят шофьор от село Асеново обяснил, че не искал проверка, защото камионът е с нередовни документи, паникьосал се и ударил полицейската патрулка, поясниха от полицията. Съставен му е акт за катастрофата и другите нарушения. За 4 години опит водачът има издадени 8 акта и 33 глоби по фиш за различни нарушения. След като напуснал местопроизшествието, той не подлежи на проверка за алкохол и наркотици, не е задържан, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)