Покъртителни факти за убийството на учителката в Бургас, синът ѝ искал "да я приключи бързо"

24-годишният мъж е криминално проявен и наркозависим

22.01.2024 | 13:45 Редактор: Толя Стоянова

Полицията съобщи детайли около жестокото убийство на учителка от Бургас. Извършител на престъплението е синът на жертвата. Той е наркозависим и с психично заболяване. Вчера около 04:00 часа сутринта Георги Генджов намушква майка си десетки пъти. 64-годишната уважавана в града учителка по литература Рада Гешева издъхва от раните си.

"След като първият нож се е счупил, той е прибегнал към втори, като е нанесъл няколко десетки наранявания на майка си в областта на гърба, в областта на бъбреците, в областта на краката и ако мога дословно да цитирам казаното от него по време на разпита: "унищожих ѝ бъбрека", коментира окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

На сина е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

"Това е едно от тези, които можем да наречем "венец на жестокостта", Това, което за мен е покъртително е, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се. Напротив, хладнокръвно заявява, че е искал да приключи майка си, бързо и по хуманен начин", добави Чинев.

24-годишният младеж е криминално проявен. Задържан е за притежание на наркотици. 

"Тъй като има данни, че извършителят е употребявал наркотици и неговата майка е била силно притеснена, най-вероятно тази причина е довела до възникването на спор и до това ужасно деяние", каза директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

След като убива майка си, Георги звъни на най-добрия си приятел. 

"По телефона беше паникьосан, изплашен, стреснат. Между тях винаги е имало едно неразбирателство. Тонът, с който са си говорили, е бил конфликтен. Имало е признаци, че нещо не е наред, но не чак толкова. Това е вече извън рамките на всичко човешко", заяви приятелят му. 

Синът седем пъти е настаняван в Център за психично здраве, като само през последната година е лекуван три пъти. Нямало е обаче сигнали от родителите му за проява на агресия. Предстои експертизата да установи дали по време на извършване на престъплението той е бил вменяем.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
тва да не прозвучи като виктъм блейминг ама за започне да пие наркоман и майката е имала пръст в развието на тоя завършен психар. Сигнализирай за неуместен коментар