24-годишен преби мъж в село Острово, раненият е с опасност за живота

Потърпевшият е с фрактури на седем ребра и прешлени

21.01.2024 | 12:59 Редактор: Деси Николова
24-годишен преби мъж в село Острово, раненият е с опасност за живота

Има опасност за живота на мъж от заветското село Острово след побой. Нападателят - 24-годишен криминално проявен от същото село, е задържан, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Сигналът за намерения в безпомощно състояние 57-годишен мъж в парка на селото е подаден от кмета на Острово. Потърпевшият е настанен в разградската болница с фрактури на седем ребра и прешлени, като за живота му има опасност. При незабавните оперативно-издирвателни действия е установен извършителят. Той е привлечен като обвиняем с постановление на Районната прокуратура в Разград. По случая се води досъдебно производство.

Георгиева обясни, че спречкването между двамата е възникнало заради обида. Възрастният мъж, който бил бездомник, помолил по-младия да му купи бутилка алкохол, но той отказал с мотива, че би му купил хляб. Пострадалият нагрубил 24-годишния, който му нанесъл удари с юмруци и ритници, съобщи БТА.

Кметът на Острово Селиман Вели заяви, че задържаният има криминални прояви за кражби и други деяния. Той е безработен, най-вероятно се издържа със средства, изпратени от родителите му, които са в чужбина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR