Постоянен арест за адвокатския сътрудник, придобил имоти чрез измама в София

Мярката подлежи на обжалване пред СГС

20.01.2024 | 12:05 Редактор: Искра Ангелова
Постоянен арест за адвокатския сътрудник, придобил имоти чрез измама в София

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 57-годишен мъж за ползване на неистински документи и за държане на оръжия и боеприпаси без надлежно разрешително.

И.С. е привлечен към наказателна отговорност  за това, че в периода от 02.08.2023 г. до 29.08.2023 г. в условията на продължавано престъпление с две деяния е ползвал неистински документи - саморъчни завещания, на които е придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на двама души, чрез което се дава правото на наследяване на имоти в ползва на определени лица.

И.С. е обвинен и за това, че на 16.01.2024 г. в с. Иваняне е държал голямо количество огнестрелни оръжия и боеприпаси за огнестрелни оръжия без да има надлежно разрешение за това.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 339, ал. 2 , вр. ал. 1 от НК. И.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с искането на наблюдаващия прокурор и наложи на И.С. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR