Пращаш си детето на празник и го смачкват от бой: Мелето в Земен заради скандал за чанове

Скандалът избухнал между две сурвакарски групи

18.01.2024 | 19:10 Редактор: Елеонора Танева

Скандалът в Земен, при който пострадаха четирима души, е възникнал между две кукерски групи. Спорът прераснал във физическа саморазправа. В ареста е човекът, който е инициирал грозната случка.

Боят става след края на сурвакарския празник. Едната група на Земен празнувала в читалището, когато при тях дошли другите кукери.

"От другата сурваркарска група, на Калин дойдоха и започнаха да тропат по прозорците, да блъскат по вратите. Ивайло и Роберто отидоха да отворят вратата, след което Калин Кръстев започна да нанася удари на Ивайло и Роберто. И впоследствие видях, че Иво е паднал на земята и отидох при него. След което застанах над него и последва шамар от Калин Кръстев срещу мен", сподели Грета.

Според пострадалите другата група внимателно е избрала момента на нападението.

"Бяхме останали само няколко човека по-големи, които сме пълнолетни, имаше сигурно 7-8 души непълнолетни, момичета, момчета, даже има едно момиче, което се уплашило и припаднало вътре, аз не съм видял, но го твърдят всички", каза Ивайло Сергиев.

Причината за конфликта е разпределението на чановете в Земен, след като от официалната група на града преди години се отцепили част от кукерите. Оттогава до днес те претендирали за част от звънците.

"Всеки да си пази децата къде ги праща на празник. Защото не може да си пратиш детето на празник и като се прибереш да го видиш цялото пребито, смачкано от бой", възмущава се Георги Александров.

Прокуратурата в Перник образува досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди.

Вижте повече в репортажа.