Бременна жена загуби бебето си след масов бой с ритници и юмруци в Земен

Вследствие на свадата са ранени общо четирима души

17.01.2024 | 20:00 Редактор: Толя Стоянова
Бременна жена загуби бебето си след масов бой с ритници и юмруци в Земен

При масов бой с Земен бременна жена е загубила бебето си. Това стана ясно от съобщение на полицията в Перник, където се изяснява случаят. В полицията са подадени две жалби от участници в конфликта, който възникнал на 14 януари след местния празник "Сурва". Едната жалба е от група хора, които твърдят, че са бити, малтретирани и заплашвани от 50-годишен местен жител. Той от своя страна също внесъл своя жалба в полицията, в която описва версията си по случая. Мъжът твърди, че с дъщеря му са заплашвани по телефона от първите жалбоподатели. В ОД на МВР Перник са представени медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници.

Сред пострадалите е и бременна жена на 32-годишна възраст. Тя е била бременна в осма гестационна седмица. Часове след инцидента е почувствала неразположение и е получила кървене. При преглед в МБАЛ "Рахила Ангелова" е установено, че плодът ѝ е мъртъв и трябва да бъде отстранен. Интервенцията ще бъде утре, потвърди самата тя. Мъжът, предизвикал побоя, е на 50-години от Земен.

Вследствие на свадата са пострадали общо четирима души, сред тях е и приятелят на бременната жена. Жената казва, че не е разбрала какво е предизвикало инцидента и реакциите на мъжа, който се нахвърлил върху групата с ритници и юмруци. Земенчанинът е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Районна прокуратура в Перник образува досъдебно производство по случая, предаде "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)