Оставиха за постоянно в ареста руснака, намушкал мъж на метростанция "Сердика"

Момчето било с опасност за живота

17.01.2024 | 15:30 Редактор: Искра Ангелова
Оставиха за постоянно в ареста руснака, намушкал мъж на метростанция

Съдът остави за постоянно в ареста 18-годишния студент с руско и българско гражданство, обвинен в опит за умишлено убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Случаят е от 21 декември миналата година, когато, около 05:30 ч., в София на метростанция "Сердика 2" младежът три пъти наръгал с нож мъж в областта на корема. Пострадалият е от Нови пазар, транспортиран е в болница с опасност за живота. Извършителят е обявен за издирване, като впоследствие е заловен, привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа.

При гледането на мярката за неотклонение на 24 декември, Софийският градски съд е приел за основателни аргументите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до разумно подозрение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Както и че е налице както реална опасност от укриване, така и реална опасност от извършване на друго престъпление. Определението на градския съд е обжалвано пред Софийския апелативен съд, който е потвърдил постоянния арест за обвиняемия.

Разследването по случая продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR