Задържаха 18-годишен руснак, окървавил метростанция "Сердика" в опит да убие мъж

Потърпевшият е с множество прободни рани, лекари се борят повече от 10 дни за живота му

03.01.2024 | 15:38 Редактор: Елеонора Танева
Задържаха 18-годишен руснак, окървавил метростанция

Руснак е задържан за опит за убийство в столичното метро. Ученикът наръгал мъж на 21 декември в подлеза на метростанция "Сердика 2" . Раненият човек бил открит там. Към мястото незабавно били насочени екипи на полиция и Бърза помощ, които установили самоличността на пострадалия – жител на Нови пазар. Той веднага е транспортиран в болнично заведение, приет е с множество прободни рани и лекарите продължават да се борят за живота му.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалисти от Пето РУ, съвместно с техни колеги от отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР, извършителят на престъплението бил локализиран и задържан. При последвалите обиски и претърсвания в жилище, ползвано от 18- годишния - с българско и руско гражданство, са били намерени и иззети 2 ножа, въздушен пистолет, преносим компютър, мобилен телефон и други вещи, съотносими към извършеното престъпление, пише "24 часа".

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража" за срок до 72 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)