Задържаха трима мъже при разкриване на наркооранжерии във Варна

Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и около 20 кг суха продукция

12.01.2024 | 14:15 Редактор: Вяра Димова
Задържаха трима мъже при разкриване на наркооранжерии във Варна

Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация на криминалисти от ОДМВР-Варна и Главна дирекция "Национална полиция". Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг готова суха продукция.

Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния. В хода на предприетите действия, на територията на Западна производствена зона в града, са установени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа, изградени в производствени халета.

От първата криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 - под формата на разсад. Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа им допринасяли и множеството торове и препарати, намерени на място.

Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от тях са с криминални регистрации. Действията по разследване на случая продължават съвместно с Окръжната прокуратура във Варна.

Снимки: МВР