Пращат на съд двама, крили крадени луксозни коли в гараж в "Надежда" в София

Грози ги присъда до 10 г. затвор

21.12.2023 | 11:13 Редактор: Елеонора Танева
Пращат на съд двама, крили крадени луксозни коли в гараж в

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама мъже за укривателство на движими вещи.

Д.Д. и П.Б. са обвинени за това, че за времето от неустановен час на 06.04.2023 г. до около 5:40 часа на 07.04.2023 г. в гараж в ж.к. "Надежда“ в гр. София, при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага са укрили 2 леки автомобила марка „Тойота“ на обща стойност 86 274 лв. Леките автомобили са придобити чрез престъпление, като в багажниците им се намерени техните регистрационни табели, а върху тях са били поставени регистрационни табели на други коли. Д.Д. е обвинен и за това, че е държал в същия гараж радиосредства, които излъчват в етера, без да има разрешение за това.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление за вещно укривателство , за което наказанието е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Разследването е приключило за 8 месеца с внасяне на обвинителен акт в съда. Предстои делото срещу Д.Д. и П.Б. да продължи в Софийския районен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)