Остават ли за постоянно в ареста задържаните за корупция в Министерството на спорта?

Министърът на спорта се произнесе, че Иван Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно

18.12.2023 | 14:04 Редактор: Деси Николова
Остават ли за постоянно в ареста задържаните за корупция в Министерството на спорта?

Съдът днес решава остават ли за постоянно в ареста задържаните за корупционната афера в Министерството на младежта и спорта. Арестуваните са олимпийският шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния отбор Иван Иванов и неговият син - със същото име - експерт в министерството.

72 часа след разразилия се корупционен скандал в Министерството на спорта, прокуратурата внесе в Софийския градски съд мярката за разглеждане на двамата обвиняеми.

Корупционният скандал се разигра в петък на обяд, когато в спортното министерство Иван Иванов младши получава подкуп в размер на 62 хил. лв. Парите са белязани, а акцията се провежда от Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия.  

По информация на Bulgaria ON AIR Иванов е поискал подкуп от президента на Федерацията по вдигане на тежести, за да бъдат отпуснати 1 200 000 лв. финансиране за провеждането на Европейско първенство по вдигане на тежести в България през 2024 година. 

Министърът на спорта се произнесе, че Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно от спортното министерство, а във ведомството започват сериозни проверки.

Снимка: БГНЕС