Шефът на 4 РПУ: Арестуваният при НДК е ухапал полицай по коляното

Действията на униформените служители са били законни, каза комисар Християн Тонев

04.12.2023 | 17:21 Редактор: Елеонора Танева
Шефът на 4 РПУ: Арестуваният при НДК е ухапал полицай по коляното

Образувано e досъдебно производство по случая с аресаd на мъж до НДК, който твърди, че е жертва на полицейски произвол. Отделно от него тече и дисциплинарна проверка в Четвърто РУ - СДВР. 

Виктор Иванов разказа, че полицаите са го спрели заедно с още двама негови познати и са поискали да го обискират. Униформените отказали да се легитимират, а след отказа на младия мъж да бъде обискиран, последвал арест. 

Началник на Четвърто РУ - СДВР заяви, че агресивният е бил именно арестуваният Виктор Иванов и че причината за ареста е било предполагаемо притежание на марихуана.

"Лицето агресира, започва да се дърпа и да отказва да се качи съответно във въпросния служебен автомобил, като при опита да бъде качен, лицето ухапва по дясното коляно единия колега, което ясно се чува и в самия видеоклип, ако сте го гледали", каза комисар Християн Тонев, цитиран от БНР.

Според полицията действията на униформените служители са били законни.

"Съгласно българското законодателство всеки един гражданин може да му бъде извършена полицейска проверка, както може да му бъде извършена и проверка за установяване забранени вещества или предмети в съответното лице", посочи Християн Тонев