Млад мъж загина след челна катастрофа на изхода на Кнежа

Колата е навлязла в лентата за насрещно движение

20.11.2023 | 15:13 Редактор: Толя Стоянова
Млад мъж загина след челна катастрофа на изхода на Кнежа

Пътник в лек автомобил е загинал след челен удар на изхода на град Кнежа в посока град Бяла Слатина. На 17 ноември в 13:40 часа чрез "НССПЕЕН-112" в полицията е получен сигнал за настъпило ПТП, при което има пострадали лица. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски екип. Извършен е оглед и е установено, че 48-годишен водач на "Ситроен Ксара" в ляв завой е изгубил контрол над лекия автомобила. Колата е навлязла в лентата за насрещно движение и се е блъснала челно в правилно движещ се в обратна посока товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от 54-годишен.

Вследствие на произшествието е починал 32-годишният пътник на предна дясна седалка в лекия автомобил. Трупът му е приведен в КСМД - Плевен за аутопсия. Водачите на двата автомобила са с наранявания, без опасност за живота. Изпробвани са за употреба на алкохол и наркотични вещества като пробите са отрицателни.

Съдействие на място е оказано от екип на РСПБЗН - Кнежа. Предстои назначаване на съдебно-медицинска, съдебна и автотехническа експертиза. Превозните средства се намират в двора на РУ-Кнежа. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)