Пуснаха задържаните членове на СИК, раздавали гласове в Малорад

Според прокурора престъплението е тежко посегателство върху избирателните права на гражданите

13.11.2023 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Пуснаха от ареста двамата задържани за дописването на преференции върху бюлетините във врачанското село Малорад. Кадри от видеонаблюдението показаха как председателката на комисията Моника Йорданова и някои от членовете манипулират бюлетините. Чу се и глас зад кадър да казва: "Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено".

Според прокурора по делото има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. А то е тежко посегателство върху избирателните права на гражданите. Защитниците вярват, че подопечните им няма да попречат на следствието и настояха да бъдат пуснати с мярка подписка. 

"Говорим за двама обвиняеми, които в живота си досега не са извършвали престъпления, живеят, работят", каза адвокатът на Цветослав - Даниел Христов.

"По какъв начин биха повлияли на делото, при условие че всички всички свидетели са разпитани?", попита адвокатът на Моника - Цветомила Събинска.

Мярката определена от съда е окончателна, но разследването по делото продължава. След решението на съда обвиняемите се прибират вкъщи при семействата си. 

Вижте повече в репортажа.