Заплаха с оръжие и скъсан пагон: Арестуваха мъж и жена за нападение над полицаи

Униформените отишли на сигнал за самокатастрофирал автомобил

06.11.2023 | 15:28 Редактор: Вяра Димова
Заплаха с оръжие и скъсан пагон: Арестуваха мъж и жена за нападение над полицаи

Водач и пътничка от лек автомобил са задържани за възпрепятстване на служители на РУ Берковица да изпълнят задълженията си. Вчера около 22:30 ч. на разклона за с. Комарево, общ. Берковица, служители на "Пътна полиция" при РУ Берковица установили самокатастрофирал лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 24-годишен софийски жител, с когото пътувала 20-годишна жителка на Берковица.

При извършване на проверката водачът и пътничката не се подчинили на устните полицейски разпореждания и оказали физическа съпротива. Водачът заплашил със законно притежавания от него газов пистолет "Екол" единия от служителите, а пътничката скъсала пагона му.

С полицейска заповед на двамата нарушители е наложено задържане до 24 часа. Направените им тестове за употреба на наркотични вещества дали отрицателен резултат. Пробата на 24-годишния водач за употреба на алкохол, извършена с техническо средство, отчела 1,97 промила алкохол в издишания от него въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Берковица.

Снимка: БГНЕС