35-годишен мъж с психични проблеми уби баща си в шуменско село

Убийството е извършено с нечувана жестокост

25.10.2023 | 11:53 Редактор: Вяра Димова
35-годишен мъж с психични проблеми уби баща си в шуменско село

Син е убил баща си с нечувана жестокост в шуменското село Зайчино ореше. Полицията открила трупа във вторник в имот в селото, след като съпругата на 71-годишния мъж подала сигнал в РУ-Нови пазар, че няма връзка с него.

Веднага към адреса били насочени екипи на РУ - Нови пазар, които установили нанесени щети в пристройка към къщата и разхвърляни в двора прибори, домашно имущество и техника, а в една от стаите -  безжизнено тяло на възрастния мъж.

Случаят веднага бил докладван на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура – Шумен, под чиито указания продължили процесуално-следствените действия на криминалистите от областната дирекция. При извършения оглед било изяснено, че смъртта е настъпила вследствие на множество травми в областта на главата и тялото на мъжа.

Иззети и приобщени са множество веществени доказателства. Паралелно с това криминалисти от РУ - Нови пазар предприели активни действия за установяване на евентуалния извършител и час по-късно в полицейския арест бил задържан синът на жертвата - криминално проявен и разследван за притежание на наркотични вещества и техни аналози, за блудство, кражби, осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Той ще бъде настанен за изследване в специализирано заведение, за да се изясни може ли да носи наказателна отговорност, съобщи окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Назначени са различни съдебни експертизи, разпитани са свидетели. Работата по документиране на образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.

Снимка: МВР