Съпругата на прокурор Бисер Михайлов не помни побоя. И по неговото тялото има рани

Обвинителят от Перник ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда

13.10.2023 | 18:36 Редактор: Вяра Димова

Обвинителят от Перник Бисер Михайлов е задържан, след като пребил съпругата си. Жената е в болница, в тежко състояние е. Михайлов ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда. Той стана известен около сина си, който е подсъдим по няколко случая за побой и заплахи за убийство.

Скандалът между прокурор Михайлов и съпругата му Биляна прераснал във физическо насилие. 15-годишната дъщеря на семейството намира майка си да лежи на пода. Подава сигнал на телефон 112. Биляна е настанена в болница.

"Със следи от контузии по лицето, по главата, с малка рана в окосмената на част на главата. Най-вероятно е удар в пода или с някакъв предмет отзад на тила. Има краткотрайна загуба на съзнание, налице е мозъчно сътресение", каза д-р Симеон Станков.

"Пострадалата смята, че е битов скандал. Казва, че няма спомен какво точно се е случило", обясни Илияна Кирилова от СГП.

По тялото на Бисер Михайлов има лека наранявания, но е неясно дали са от нападение или от самозащита. Той ще отговаря за средна телесна повреда. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

"Деянието е от обществена опасност, най-адекватната мярка е "задържане под стража", уточни говорителят на СГП Христо Кръстев.

Днес в дома на Бисер Михайлов никой от семейството не пожела да коментира. Направи го единствено синът му. Васил е под домашен арест заради побой.

"Вие нормални ли сте, засрамете се, какви въпроси ми задавате", каза Васил Михайлов.

Софийската градска прокуратура ще предложи Бисер Михайлов да бъде уволнен.

"Ако магистратът бъде задържан под стража, се счита че същият е отстранен от длъжност от момента на вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако бъде взета друга мярка, различна от задържане под стража или домашен арест, следва да се изготви предложение до и.ф. главен прокурор и той да инициира самостоятелно такова предложение до прокурорската колегия на ВСС за отстраняване от длъжност на магистрата", разясни Кръстев.

Тепърва ще се изяснява  дали става дума за системен тормоз.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и Христо Янков.

Снимка: БГНЕС