Сириец намушка с нож в корема мъж в "Студентски град" и избяга

Очакват го до 6 години затвор

26.09.2023 | 15:25 Редактор: Вяра Димова
Сириец намушка с нож в корема мъж в

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия, нанесъл телесна повреда на мъж с нож.

На 13 септември около 22:10 часа в ж.к. "Студентски град" в София обвиняемият М.А., чрез нанасяне на един удар с нож в областта на корема, причинил на И.Х. средна телесна повреда, изразяваща се в нараняване на предната коремна стена и проникване в коремната кухина. След това М.А. е избягал от мястото на деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години. В хода на разследването до момента са проведени множество действия и са събрани достатъчно данни за виновността на обвиняемия, съобщиха от прокуратурата.

Предвид възможността да се укрие, тъй като М.А. е чужд гражданин и не е трайно обвързан с Република България, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Снимка: pixabay