"Това е обир, вади всичко по джобовете!": Съучастниците на убития младеж вилнели цяла нощ

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата

21.09.2023 | 14:47 Редактор: Искра Ангелова

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета, на 15 и на 17 години, за грабеж, при който е използвана сила, съобщиха от прокуратурата.

На 18.09.2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до МОЛ в гр. София, обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 55 лева от владението на мъж, като използвали за това сила. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг, Т.З. почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му казал: "Това е обир, вади всичко по джобовете", след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата в размер на 55 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17.09.2023 г.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

1
5 rate up comment rate down comment 0
Даскалова
преди 2 месеца
За какво протестират гражданите на Ботунец? Развъдник на обирджии и престъпници! Браво на полицая! Малшанс за крадеца. Можеше да го храним известно време в затвора, докато се образова и после пак. Сигнализирай за неуместен коментар