Мъж насочи пистолет към продавачка в софийски магазин: "Стой с гръб и бъди спокойна"

За престъплението може да получи до 10 години затвор

20.09.2023 | 17:17 Редактор: Вяра Димова
Мъж насочи пистолет към продавачка в софийски магазин:

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж за грабеж и опит за грабеж от магазин при условията на продължавано престъпление с две деяния.

На 14.08.2023 г. около 03:40 часа  от магазин  в ж.к. "Дружба 2" в гр. София, обвиняемият Л.Л. отнел сумата от 400 лева от владението на продавач като употребил заплашване. Л.Л. е насочил пистолет км жената и ѝ казал: "Бъди спокойна, спокойно!" и "Стой с гръб!", а след това взел сумата от 400 лева от касата на магазина.

На 20.09.2023 г. около 02:50 часа, обвиняемият отишъл в същия магазин и направил опит да отнеме сумата от 1340 лева, като употребил заплашване. Л.Л. се опитал да влезе в магазина с поставена на лицето си медицинска маска, държейки в ръката си пистолет, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, тъй като бил задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 10 години.

Л.Л.  е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 

Снимка: pixabay