Адвокатът на Милена Славова: По Конституция всеки има право да изказва мнение

"Г-жа Славова създава омраза и възможност за дискриминация към една група", коментират от ЛГБТ организацията

13.09.2023 | 12:07 Редактор: Михаела Димитрова
Адвокатът на Милена Славова: По Конституция всеки има право да изказва мнение

Върховният административен съд ще се произнесе в срок от месец по жалба за дискриминация от ЛГБТ общността срещу певицата Милена Славова. Това съобщи адвокат Янева, която е защитник на Славова.

По думите ѝ прокуратурата е счела жалбата на певицата за основателна и решението на първоинстанционния съд противоречи на "материалния и процесуалния закон" и следва да бъде отменено.

"Всеки български гражданин има право да изказва свое мнение, което е записано в Конституцията", уточни Янева

По думи на Славова включително в ефира на Bulgaria ON AIR, тя е получавала закани за "завързване за инвалидна количка", "удавяне в езеро", "изваждане на очи" и други подобни. За заплахите за живота и здравето на певицата се води досъдебно производство срещу двама души.

Според адвокат Илиева, защита на ответната страна, представител на ЛГБТ организацията и съорганизатор на "София прайд", реакцията на Милена Славова води до разделение в обществото: "Г-жа Славова, произнасяйки думите си в предаване и в своята Facebook мрежа, създава омраза и възможност за дискриминация към една група, която вече е таргетирана в обществените нагласи". 

Делото срещу рок певицата предизвика силен обществен интерес и събра мотористи и нейни поддръжници, според които Славова е невинна и не бива заради подобни коментари да се стига до подобни съдебни инстанции, информира "Фокус".

Снимка: БГНЕС