Иззеха колите на двама пияни шофьори в Монтана

По случаите са образувани бързи производства

11.09.2023 | 16:10 Редактор: Искра Ангелова
Иззеха колите на двама пияни шофьори в Монтана

Двама шофьори на леки автомобили, седнали зад волана след употреба на алкохол, са задържани в полицията в Монтана, а управляваните от тях моторни превозни средства са иззети, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В сутрешните часове на 10 септември на ул. "Никола Вапцаров" в Монтана служители на сектор "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишен от областния град. При направената на място проверка за наличие на алкохол с техническо средство са отчетени 1,55 промила алкохол в издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Той е транспортиран до монтанската болница, където е направил кръвна проба.

Вторият е установен при полицейска проверка ден по-рано на ул. "Иларион Драгостинов" след възникнало леко пътно-транспортно произшествие с материални щети. Служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Монтана извършили проверка на лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 56-годишния му собственик от областния град. При направената проба с техническо средство било установено, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 1,28 промила.

С полицейска заповед на двамата е наложено задържане за едно денонощие по Закона за МВР. По случаите са образувани бързи производства.