Съпругът на изчезналата с двете им деца в Турция Елена: МВР не ми съдейства

По-рано се появи информация, че те са намерени в Истанбул, но заяви, че Станислав Станев не знае за това

04.09.2023 | 20:59 Редактор: Юлиан Христов
Съпругът на изчезналата с двете им деца в Турция Елена: МВР не ми съдейства

"МВР да се свърже с мен преди да прави изявления. Аз не съм уведомен за това, че Елена и децата ми са били открити, както те твърдят! Нямам информация за това къде са те! Разследването продължава."

Това каза Станислав Станев, съпругът на изчезналата Елена, пред "24 часа". Той иска от ведомството да му дадат точна информация за това къде са близките му, ако имат такава.

"Бях в 5-о районно в Бургас и там нищо не направиха. Зададоха ми въпроса: Защо сте се обърнали именно към нас и защо да ги обявяваме ние за издирване, след като те са изчезнали в Турция. След 3 часа съветване те ме отпратиха без да задействат процедура по обявяване за издирване на изчезнали лица. Обявиха ги за издирване приблизително 24-36 часа по-късно. Питам: Защо? Аз не знам къде са роднините ми в момента. Никой от българските власти не ми е давал такава информация. На мен не ми трябват предположения. Още от началото можеше да се предположи, че е възможно да са в друга страна. МВР не ми оказва съдействие при турските власти", споделя още бащата.

Майка и двете ѝ деца изчезнаха безследно в Истанбул. За това съобщи съпругът ѝ, който ги търси от неделя вечерта. За случая са информирани турските и българските власти. Днес стана ясно, че Елена и децата ѝ са установени на територията на друга страна и не са в Турция.

Елена е от Беларус. От Турция може лесно да се стигне дотам.

Хотелът в Истанбул, от който на 27-ми август изчезват Елена и двете ѝ деца, потвърди пред медията ни, че записите от камерите им "не са споделени с никого".

Снимка: Facebook