Дядото на прегазеното дете в Прилеп остава в ареста: "Не исках да го убия, а да го нараня"

Той е обвинен в предумишлено убийство на 57- годишния шофьор на товарния автомобил

31.08.2023 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова
Дядото на прегазеното дете в Прилеп остава в ареста:

Окръжният съд в Бургас остави в ареста дядото на прегазеното на пътя в село Прилеп 6-годишно дете. Той е обвинен в предумишлено убийство на 57- годишния шофьор на товарния автомобил, който беше нападнат в кабината си от разгневена тълпа роми. 46-годишният Ангел Дехнев му нанася прободна рана с нож в прасеца и шофьорът умира от кръвозагуба.

Дахнев беше доведен в бургаския съд с белезници. Преди да влезе в съдебната зала - Ангел Дехнев коментира пред медиите единствено, че съжалява за случилото се.

"Съжалявам. Не знаех, че ще стане така", каза Дехнев. Малко след началото на заседанието служебния му защитник Величка Костова поиска да се запознае с материалите по делото, информира БГНЕС.

След кратка в почивка и възобновяване на заседанието стана ясно, че Дехнев не може да бъде открит на конкретен адрес. От прокуратурата посочиха, че постоянният му адрес е в сунгурларското село Подвис, а настоящият е в сливенското Градец. Според прокурор Ангел Георгиев обаче той не е пребивавал на нито един от двата адреса.

Днес стана ясно още, че данните сочат, че смъртта на шофьора на камиона е настъпила от мозъчно сътресение, а не конкретно от нанесените рани с нож. Или поне такава е версията на защитата. Дядото на прегазеното дете не е нанесъл удара на нож с цел да убие шофьора на товарния автомобил, а да го нарани, няма данни за умисъл, посочи защитата и поиска мярка "домашен арест" със забрана за напускане пределите на страната.

"Не исках да го убия, а да го нараня", каза в своя защита обвиняемият.

Снимка; БГНЕС