Откраднаха близо 16 хил. лв. от от църквата "Св. Георги Победоносец" в Мездра

Църквата е била в ремонт, но парите все пак са се съхранявали там

27.08.2023 | 11:55 Редактор: Михаела Кирилова
Откраднаха близо 16 хил. лв. от от църквата

Малко над 16 хил. лв. открадна неизвестен от църквата "Св. Георги Победоносец" в Мездра, съобщиха от областната дирекция на полицията. Вчера сутринта бил получен сигнал от иконома на храма, който е заявил за извършената крупна кражба .

Крадецът проникнал в църквата през нощта и задигнал малка метална каса със сумата от 15 600 лв. Апашът взел и дървената кутия за дарения, в която имало около 600 лв. Полицията извършила оглед на мястото. Установено било, че в църквата се извършва цялостен ремонт, като е разградена тухлена стена за поставяне на входна врата, а отворът бил запечатан с картон.

Храмът бе затворен в началото на юли и докато течеше ремонта по проект на врачанската митрополия спряха кръщенета, венчавки, опела, както и ежедневните и празнични богослужения. Не е ясно защо след започването на ремонта парите са съхраняване вътре в църквата. По случая вече е образувано досъдебно производство, съобщиха от районното управление на полицията в Мездра, предаде "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
"Не е ясно защо след започването на ремонта парите са съхраняване вътре в църквата. " - Какво? Доклад ли искате? Сигнализирай за неуместен коментар