Близо 30 иззети коли в Бургаско след промените в НК, хванаха жена с 2,96 промила

Тя карала с отнета книжка

21.08.2023 | 16:08 Редактор: Михаела Кирилова
Близо 30 иззети коли в Бургаско след промените в НК, хванаха жена с 2,96 промила

Близо 30 са иззетите автомобили в Бургаско след въведените в Наказателния кодекс промени, касаещи управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. От пресцентъра информираха за поредния случай от вчера, при който е отнета кола от 37-годишна жена, управлявала в нетрезво състояние в Приморско. Дрегерът отчел 2,96 промила алкохол в кръвта.

Около 18:05 часа в района на хотел "Шипка" полицаи подават сигнал със стоп-палка за проверка на лек автомобил "Рено Меган", идващ от село Писменово. Водачката не се подчинява, а ускорява автомобила, обясниха от полицията. Полицаите успяват да спрат колата до футболното игрище на Младежкия международен център. 

Жената е от Приморско и управлява с отнета книжка. Отказала е да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет. 

По данни на полицията в Бургас, след промените в Наказателния кодекс, броят на иззетите автомобили в Бургаска област постоянно расте, предаде БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR