Постоянен арест за Веско Вълчинов, обвинен в зловещото убийство на Кристиян Пеев

Налице е реална опасност от укриване, както и от извършване на престъпление

16.08.2023 | 14:30 Редактор: Тодор Петров
Постоянен арест за Веско Вълчинов, обвинен в зловещото убийство на Кристиян Пеев

Софийският градски съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Веско Вълчинов, обвинен за умишлено убийство на Кристиян Пеев, извършено с особена жестокост. Деянието е извършено в периода от 17:30 ч. на 8 август до 00:30 ч. на 9 август на ул. "Г. С. Раковски" в София.

Разследването по случая се извършва от СДВР под ръководството и надзора на СГП. С прокурорско постановление обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа.

Вълчинов призна за извършеното престъпление пред съда, но отрече да е нарязал тялото на своя приятел и обясни, че това е направил другият задържан по случая - Констатин Суботинов.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Съдът прие, че е налице и реална опасност от укриване, както и от извършване на престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение. 

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Вчера съдът остави в ареста Константин Суботинов- сочен за помагач на обвиняемия.

Според прокуратурата обвиняемият за жестокото престъпление Веско Вълчинов е убил жертвата си в банята, а след това е разчленил тялото и е изхвърлил част от останките в тоалетната, откъдето те са преминали в канализацията, където и бяха открити. Други части са били хвърлени на различни места. Мотивът за убийството - Вълчинов е имал дълг от 2000 лева към жертвата след започването на съвместен бизнес с криптовалути.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR