Хора в Цалапица: Родители на близнаците са помагали за убийството, камери са заснели как се мият следите

В селото се говори за сериозен чадър

13.08.2023 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

Напрежението в Цалапица остава, утре търсещите справедливост след убийството на 24-годишния Димитър отново излизат на протест, след като вчера недоволството прерасна в национално шествие и се пренесе пред Съдебната палата в София.

Все още няма информация соченият за убийството на Димитър от Цалапица - Рангел Бизюрев, да е задържан в Германия, закъдето е заминал след убийството.

"Ден и половина ние говорихме, че Рангел е вероятният извършител, заедно с близнаците, те не го извикаха, когато им се даде тази информация. До 24 юли, понеделник, 36 часа нито Рангел беше извикан на разпит, нито близнаците бяха извикани на разпит", сподели майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова.

19-годишните близнаци, които са с обвинение, че са помагали на Рангел да заровят трупа, остават в ареста, след отказа да обжалват мярката. Майката на Димитър обаче смята, че в убийството са замесени и други лица.

"Не мисля, че е само той. Смятаме, че има още още замесени, освен близнаците, може да има още един замесен. Няма как 19-годишни момчета да направят толкова добре измислен план", допълни Атанаска.

Тази теза изразиха и други жители на Цалапица, които дори са получили заплахи, след като са изразили готовност да протестират.

"Всеки един от протестиращите ще си получи заслуженото" - това казва бащата на близнаците, твърди протестираща.

"Не се знае дали те са убийците или бащата, родителите са помагали, защото има много версии, които се премълчават. Ние заради това се ядосваме, защото те са съучастници, а са на свобода са и ги крият", коментира протестираща.

Попитана дали и родителите на близнаците са участвали в престъплението, тя отговори: "Да, защото има камери, които са ги заснели, когато и двете коли са отивали към края на селото да заровят трупа. Майката е снимана на бензиностанция как пази да не дойде патрулката. Отделно има друга камера, която показва как мие колата, за да заличи следите."

В Цалапица се говори за сериозен чадър за потулване на случая от самото начало. Мнение, за което намекна и вътрешният министър, след като отстрани началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: Bulgaria ON AIR