"Ще отритнем всеки насилник": Цалапица излиза на нов протест в София

Недоволството е обявено за 18 ч. пред Съдебната палата

12.08.2023 | 13:28 Редактор: Вяра Димова

На национален протест в София излизат тази вечер жителите на Цалапица. Това се случва три седмици след жестокото убийство на 24-годишния Димитър. Местните се събират в 18 ч. пред Съдебната палата в столицата. 

Напрежението продължава, докато не се залови заподозреният за убийството, който се укрива в Германия. Хората настояват за ефективни присъди и за двамата братя близнаци, които са обвинени, че са помогнали при укриването на убийството. 

В селото има денонощна полицейска охрана в следващите два месеца, а хората поискаха да се създаде и районно управление. Вътрешният министър се обяви за ефективни наказания, ако се докаже, че е имало полицейски чадър над заподозрените, а в районното управление в Стамболийски продължава мащабната вътрешна проверка. 

"С протеста в София искаме да изразим нашата гражданска позиция, че ще отритнем всеки, който си позволява да извършва всякакъв вид насилие. Исканията ни са за справедлив процес", каза Ваня Манова.

"Одобрявам протеста. Така трябва - докато дойде справедливост", каза един от местните жители.

"Нека спрем безнаказаността, нека дадем пример на децата си, че българското общество ще отритне всеки един насилник", настоя Полина Тончева.

"Вече поставихме 15 камери в селото. Готови сме да поставим и още. Сменихме осветлението, вече улиците са по-светли", обяви кметът на община "Родопи" Павел Михайлов.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа