fallback

Прокуратурата в Бургас: Динко Вълев е действал с изключителна дързост и цинизъм

Мярката му за задържане е удължена на 72 часа

07.08.2023 | 13:30 Автор: Тодор Петров

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за хулиганство и принуда на бизнесмена Динко Вълев от Ямбол, станал известен като "ловеца на мигранти". Причината е разпространен видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как той удря просещ мъж, представящ се за инвалид. 

Насилието се случва на входа на хипермаркет в с. Равда. 36-годишният мъж беше арестуван вчера от полицията в Несебър. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа. 

Предстои прокуратурата в Бургас да внесе искане в Районен съд Несебър за искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

"За хулиганство по чл. 325 законодателят е предвидил наказания лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и за принуда, затова, че е принудил лицето, представящо се като инвалид и просяк да се извини на цялата общественост за това, което извършва. Като за този вид престъпления законодателят е предвидил лишаване от свобода до 6 години. Деянието е извършено от Динко Вълев е с изключителна дързост и цинизъм, непристойно поведение незачитащи нормите на правовата държава", обясни ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.

fallback
Още от Криминално
fallback