Прокуратурата в Бургас: Динко Вълев е действал с изключителна дързост и цинизъм

Мярката му за задържане е удължена на 72 часа

07.08.2023 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за хулиганство и принуда на бизнесмена Динко Вълев от Ямбол, станал известен като "ловеца на мигранти". Причината е разпространен видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как той удря просещ мъж, представящ се за инвалид. 

Насилието се случва на входа на хипермаркет в с. Равда. 36-годишният мъж беше арестуван вчера от полицията в Несебър. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа. 

Предстои прокуратурата в Бургас да внесе искане в Районен съд Несебър за искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

"За хулиганство по чл. 325 законодателят е предвидил наказания лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и за принуда, затова, че е принудил лицето, представящо се като инвалид и просяк да се извини на цялата общественост за това, което извършва. Като за този вид престъпления законодателят е предвидил лишаване от свобода до 6 години. Деянието е извършено от Динко Вълев е с изключителна дързост и цинизъм, непристойно поведение незачитащи нормите на правовата държава", обясни ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Д. Господинов
преди 8 месеца
Какво ли ще е пък наказанието за този, който успее да накара управляващите държавата ни през последните 33 години да се извинят, за това че докараха България до трета национална катастрофа?!!! Сигнализирай за неуместен коментар